Persiljemargarin (vegansk persiljesmör)

Persiljemargarin är ett bra alternativ till persiljesmör och är väldigt lik i smak. Det finns en del margariner på marknaden som är mjölkfria, stött på några som är väldigt hårda även om de är rumsvarma, man kan då efter tärnat och mosat den med en gaffel och tillsätta lite olja och arbeta in för att få den smidigare.

4 portioner

Ingredienser:
100 g mjölkfritt margarin
1 dl finhackad persilja (färsk)
1½ tsk citronsaft eller limesaft
1 krm finmald eller grovmald svartpeppar
½ tsk salt

Gör så här:
Låt margarinet bli rumsvarmt, tärna och mosa med en gaffel i en bunke. Tillsätt citronsaften, saltet, svartpeppar och vispa med elvisp. Tillsätt persiljan och arbeta in den med händerna och forma till en oval form, slå in i plastfolie och försvara i kylen. Tas gärna fram minst en kvart innan användning.

TIPS! Man kan även hacka persilja i lite större bitar och rulla det färdiga persiljemargarinet i som dekoration eller krossad svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *