Veganskt Ägg (Lös äggula)

Det har varit några förfrågningar på just veganskt ägg, det här receptet är med en lite mer "rinnig" äggula.

Ingredienser:
blir 3 "ägg"

Ingredienser
"äggvitan"
1½ dl sojamjölk
½ tsk citronsaft
2 msk potatismjöl
1 tsk fiberhusk

"äggula"
4 msk vatten
¼ grönsaksbuljongtärning
2 msk olja
1½ tsk vegansk majonnäs
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till äggvitan och vispa noga i någon minut, låt svälla i 10 minuter. ½ dl blir 1 ägg, stek på ena sidan tills den stekts klar i mjölkfritt margarin. Lägg upp ägget på en tallrik och pressa till där själva gulan ska ligga med en sked.

Blanda ihop "äggulan" i en kaffekopp och kör på låg värme 5 sekunder åt gången, ta ut och rör runt med en gaffel eller lattevisp mellan gångerna tills den håller ihop och blir en slät "äggula". Fortsätt så tills det blir en fin konsistens som är inte för rinnig och inte för hård. Det tar cirka 20-30 sekunder tills själva gulan är klar. Du kan sedan antingen klicka på den på själva äggvitan medan du steker äggvitan eller lägga klicka på äggvitan när den är färdigstekt.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Mitt ena barn tål inte ägg, det här är det första receptet jag hittat på äggfritt ägg. Vi testade denna till frukost och det blev riktigt gott. Nu är vi inte veganer, men gillar mycket från din blogg då vi inte tål vete eller ägg i familjen.

    Den var rätt lik vanligt ägg och riktigt omtyckt här!

    MvH Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva, det bästa resultat har jag fått med just fiberhusk men det fungerar även med linfrö eller chiafrö som lägges i vatten tills det bildas gelé och sila av. Det räcker med någon tsk chiafrön och 1 msk linfrön, bör dra 15-30 minuter (fiberhusk 10 min)

      Radera
  2. kan man använda nåt annat 'än fiberhusk? vill prova direkt imorgon på mporgonen och har ingen...

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Går det att göra detta receptet och göra dem äggformade? Tänker nu på julmaten! Har hittat ett annat recept på det med tofu i, och detta verkar ju så himla mycket bättre och billigare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Felix, menar du om man kan göra dem som "ägg" som man skalar? I så fall rekommenderar jag detta receptet:

      http://veganen.blogspot.se/2014/04/veganska-agghalvor.html

      Använda mig av äggkoppar så man fick halvor. :)

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *