Ett riktigt gott och lättbakat bröd som är naturligt glutenfritt!
Ingredienser:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter vatten
50 gram jäst
3 matskedar olja
0,5 deciliter sirap
1 teskedar salt
solrosfrön
Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt oljan, sirapen och saltet. Blanda ner quinoan och den finrivna potatisen och sist mjölet. (Degen är rätt lös, men det ska den vara)
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter vatten
50 gram jäst
3 matskedar olja
0,5 deciliter sirap
1 teskedar salt
solrosfrön
Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt oljan, sirapen och saltet. Blanda ner quinoan och den finrivna potatisen och sist mjölet. (Degen är rätt lös, men det ska den vara)
Smörj två brödformar och bröa dem med solrosfrön, gärna med solroskärnor eller pumpakärnor. Häll i smeten i formarna och låt jäsa i 40-60 minuter. Grädda bröden i 45 minuter. Låt bröden vila under en dag insvept i en bakduk innan man skär upp dem. Då blir brödet riktigt saftigt och inte smuligt. Tips att göra den på kvällen så har man ett gott bröd till morgonen!
Tack så mycket för alla recept, perfekt!!!!! Vi tål inte vetet alls, ägg eller mjölk så dina recept är pärlor för oss! Så svårt att hitta glutenfria brödblandningar som är fri från vetestärkelse, ägg och mjölk!
SvaraRaderaHur är det me potatisen, ska man krama ur vätskan ur dem?
MvH Pia
Jag brukar krama ut lite vätska, så om man håller upp den rivna potatisen kramar jag lite lätt så det inte droppar allt för mycket om det.
SvaraRadera