4 msk varmt vatten
3 msk olja
1,25 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
6 msk vatten
1 dl socker
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Skriv små lappar och klipp ut med lyckomeningar.
Blanda majsena med 4 msk vatten och olja. Tillsätt vaniljsocker, 6 msk vatten, socker och lite salt. Till sist tillsätt mjölet och vispa till en fin smet. (om den är för torr tillsätt 1 msk vatten åt gången, smeten ska vara något tjock och rinnig men inte så tjock så det är en deg).
Ta en sked och klicka ut 1-2 bitar på ett smörpapper, runda ut så de blir ca 5-7 cm breda. Grädda i 10-15 minuter tills det blir en gyllenbrun kant runtom, ta då ut och lossa kakan med en stekspade, lägg lyckomeningen i mitten och vik ihop kakan och låt den svalna. Man har inte så lång tid på sig att vika kakan då den stelnar fort, akta er så ni inte bränner er!
Tips, lägg kakan i en muffinsform så håller den formen bättre medans den svalnar.
Vad häftigt att göra egna lyckokakor, det har jag inte ens tänkt på att man kan göra. Men så klart, varför inte? Ser mkt proffsiga ut :)
SvaraRaderajag är ju bara 10 år och vet inte hur man använder ugn men mina lyckokakor blev ändå jätte fina om man gillar den i mikrovågsugn
SvaraRadera