En lite annorlunda pastej. Detta är ett av de första recepten på pastej som jag testat fram, för att få den lagom fluffig och lätt att sedan bre använde jag torrjäst. På bilden quinoapastej med alfalfagroddar.
Ingredieser:
1 dl quinoa
1 dl ströbröd
½ dl flytande mjölkfritt margarin
½ dl olja
½ påse torrjäst
2 ½ dl havre-/soja-mjölk
2 msk soja-/potatis-mjöl eller vanligt mjöl
½ tsk salt
1 msk vegeta, aromat eller annan örtkrydda
1 dl quinoa
1 dl ströbröd
½ dl flytande mjölkfritt margarin
½ dl olja
½ påse torrjäst
2 ½ dl havre-/soja-mjölk
2 msk soja-/potatis-mjöl eller vanligt mjöl
½ tsk salt
1 msk vegeta, aromat eller annan örtkrydda
Gör så här:
Värm ugnen till 200ºC. Koka quinoa enligt förpackningens anvisningar, mixa dem i en matberedare och häll upp massan i en skål tillsammans med resten av ingredienserna, låt vila i några minuter till ströbrödet suger upp vätskan. Forma till en mindre limpa och lägg i en ugnsform och grädda i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 200ºC. Koka quinoa enligt förpackningens anvisningar, mixa dem i en matberedare och häll upp massan i en skål tillsammans med resten av ingredienserna, låt vila i några minuter till ströbrödet suger upp vätskan. Forma till en mindre limpa och lägg i en ugnsform och grädda i cirka 30 minuter.
2½ vad havre-/sojamjölk?
SvaraRaderaDl? Msk? Tsk?
Kokt eller rå quinoa?
SvaraRadera