6 dl havregryn
2 ½ dl vatten
½ dl olja
1 msk salt
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda havregryn och vatten och låt det svälla i 2 timmar under duk. Rör sedan ner oljan, salt och mjöl och kavla ut till en 2 mm tjock massa. Stansa ut med pepparkaksformar eller glas. Eventuellt nagga med gaffel . Grädda i 200ºC tills den fått en svag gulbrun färg (10-12 minuter).
Förvaras torrt.
TIPS! Om man vill spara dem en längre tid kan man eftertorka dem i 75ºC.
Det står en msk salt, jag antar att du menar tesked? Det står fel i fler recept.
SvaraRaderaUrsprungligt recept är från krigstid och använt salt för att de ska kunna lagras/sparas en längre period. Stod 3 tsk ursprungligen vilket är 1 msk, men givetvis man kan dra ner på den och använda betydligt mindre salt.
RaderaDessa äldre är inlagda av en gammal backup, de skrevs mellan 2004-2006. Jag Håller långsamt på att skriva om de första recepten för att få den lättare och bättre. :)