Här har vi en vegansk variant på tonfisksallad, tonfusken eller tonf*sken kan ersättas i det mesta, allt från att ha på smörgås, smörgåstårta till sallad.
för 2 personer
Ingredienser:
3½ dl kikärtor (kokta eller på burk)
2 dl grovt hackad selleri
½ dl vegansk majonnäs
salt
Salladstips:
½ salladshuvud
2 urkärnade, skalade finhackade avokadon
5 stora finhackade champinjoner
1 finhackad rödlök
1 dl finhackade gröna oliver
1 finhackad gul paprika
Gör så här:
Lägg kikärtorna och selleri i en matberedare, pulsera tills de blir sönderslagna (inte mos). Rör sedan ihop kikärtsmixet med den veganska majonnäsen och salta lätt.
Blanda ihop salladen och vänd ner "tonfusken".
Som nybliven vegan måste jag säga att jag ÄLSKAR din blogg. Tack, tack, tack för så mycket inspiration!!
SvaraRadera