Gravad Aubergine

Ingredienser:
4 Aubergine
3 msk socker
1 msk salt
1 krm svartpeppar
1 knippe dill

Gör så här:
Sätt ugnen på 200*C och dela aubergine i två dela. Lägg på galler i ugnen ca 25-30 minuter. Låt aubergine svalna ett tag, gröp ut köttet försiktigt och stimla till lagom stora bitar. Blanda socker, salt, peppar och ingefära och gnid in auberginen med dem. Hacka dill och strö över på ena sidan, täck sedan över och låt stå i 1 dygn före servering.
Här är ett litet recept på olja, som är gott att ha till antingen på mackan med gravad aubergine eller om man äter det till potatis.

Oljan:
1 knippe dill
1 dl rapsolja (eller oliv)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm ingefära

Gör så här:
Mixa ihop allt utom dill, klipp dillen och blanda i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *